Udělejte ze své domácnosti hudební ráj

//Udělejte ze své domácnosti hudební ráj

Udělejte ze své domácnosti hudební ráj

Co kdyby hudba prostupovala celým vaším domem? Každá místnost by měla svůj vlastní styl a přitom byste stále drželi vše pevně v rukou — prostřednictvím chytré aplikace nebo jednoduchého systému ovládání. Přesně takový zážitek dnes můžete získat s Music Serverem od Loxone.

Pokud je srdcem vašeho chytrého domova Loxone Miniserver, hudebnímu prožitku nestojí nic v cestě. Kromě základních funkcí, jako je ovládání světel či regulace vytápění, totiž můžete přidat mezi inteligentní rozšíření také audio systém, který vám zprostředkuje dosud nepoznané hudení pohodlí a prožitek.

Music Server je inovativní nástroj, díky kterému můžete svůj domov doslova proměnit v hudební doupě. Centrální systém pracuje na principu multiroom, který byl vyvinut speciálně pro chytré bydlení. Tato funkce umožňuje přehrávat hudbu z různých zdrojů nastavených pro každou místnost zvlášť, což vám umožňuje zvolit si tu optimální melodii pro jednotlivé prostory — italské tóny k vaření, rockové rádio pro obývací pokoj a Dvořákova symfonie k rannímu vstávání do ložnice. Nabídka zdrojů je široká a včetně propojení s audio systémy jako Sonos, Squeezerbox nebo CasaTunes, spolupracuje chytrá jednotka rovněž s populárními online databázemi Spotify, Google Play Music i Tuneln. Pro všechny případy je však k dispozici také pevný disk s kapacitou 1 TB až pro 250 tisíc písní. Pokud navíc máte např. iPhone či jiné zařízení, které podporuje tzv. AirPlay, můžete přes Music Server bez problému přehrávat i svou hudbu z telefonu nebo tabletu.

Ovládání je vcelku jednoduché a kromě přístupu přes chytrou mobilní aplikaci se nabízí také praktický vypínač na zdi, který funguje podobně jako spínač světla. Na rozdíl od něj ale zajistí rychlé spuštění hudby i případnou změnu hlasitosti.

Music Server od Loxone

Music Server od Loxone

Využití Music Serveru ale není jen v čistém hudebním poslechu. Jeho funkce nabízí mj. vytvoření silného akustického alarmu, který se spustí v případě, že by do vašeho domu někdo nepovoleně vniknul. Pro zvané hosty můžete naopak využít systém jako netradiční zvonek, který místo pisklavé melodie přehraje vybranou skladbu — opět individuální pro každou místnost. Taky už se těšíte na první hosty? Stejně dobře pak systém poslouží např. jako ranní budíček, kdy si můžete nastavit automatické spuštění své oblíbené muziky pro příjemnější vstávání.

Nemusíte se přitom bát zvýšené spotřeby energie. Music Server automaticky upravuje svou spotřebu a pokud hudba nehraje, vypne zesilovače a uvede se do spánku, čímž dojde k přechodu na spotřebu nižší než 1W.

Zajímavým prvkem je pak funkce text-to-speech neboli převod textu na řeč. Díky němu si můžete do svého hudebního systému nahrát libovolnou zprávu, kterou vám v potřebném čase Music Server připomene. Hlasový výstup se hodí pro všechny události, o kterých potřebujete být informovaní v reálném čase, ať už jde o nákup, otevřená garážová vrata nebo sekání zahrady.

Typ Music Serveru si můžete vybrat podle velikosti domácnosti a v nabídce najdete i řadu dalších rozšíření, jako jsou zesilovače nebo reproduktory. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, z vlastní zkušenosti můžeme potvrdit, že se tento nový prožitek z domácí hudby stane velmi rychle neodmyslitelnou součástí vašeho každodenního života. My na něj nedáme dopustit a pokud se rozhodnete pořídit vlastní, rádi vám pomůžeme s jeho zapojením i nastavením.

Autor: |2017-07-31T23:21:53+02:0018. 5. 2016|Multimédia|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Udělejte ze své domácnosti hudební ráj

O autorovi:

Dan Šácha s chutí objevuje tradiční kultury odlehlých zemí, stejně jako žasne nad pokrokem moderní vědy a zkoumá technologie, které mají ambice změnit svět. Zatímco připravuje nové články, chytrá zařízení si postupně hledají cestu do jeho domova.