Neomezené možnosti domácího osvětlení

//Neomezené možnosti domácího osvětlení

Neomezené možnosti domácího osvětlení

Většina z nás se naučila brát osvětlení za jednoduchou samozřejmost, která buď prosvětluje náš domov, nebo dává dočasný prostor tmě. Co kdybychom ale měli mnohem více možností, jak domácí osvětlení využít k vlastnímu pohodlí?

Světelné scény v chytré domácnosti jsou skvělým doplňkem, který je dalším krokem pro vaše kompletní pohodlí a pohodu z bydlení. Svítící techniku si díky nim můžete nastavit v režimech korespondujících s vaší náladou, aktuální situací či jednoduše podle konkrétní místnosti. Chcete si na večer udělat domácí kino? Přizpůsobte světlo pro nerušený zážitek a jemným tónem podkreslete atmosféru sledování. Nebo si nastavte plnou intenzitu pro vaření a jediným stiskem tlačítka pak upravte světelnost na klidnější režim “jídlo” jakmile budete mít vše hotovo.

Kombinovat můžete různé typy světel (LED pásky, klasické žárovky či zářivky), jejich intenzitu i barevné ladění. Vše pomocí jednoho spínače nebo praktické aplikace, se kterou můžete pracovat ve svém telefonu, tabletu nebo počítači. Díky centrálnímu ovládání už navíc nebudete muset řešit, zda jste náhodou nezapomněli zhasnout v garáži ve chvíli, kdy už pohodlně ležíte v posteli. Ovládání máte vždy na dosah.

Rodinám s dětmi pak jistě přijde vhod funkce, která umožní dočasně zablokovat spínače, takže budete světlo ovládat jen přes svou chytrou aplikaci. Neméně zajímavým doplňkem je možnost propojení osvětlení s domácím zvonkem, kdy si nastavíte, aby se po jisté hodině namísto zvonění pouze decentně rozblikala světla a nic tak nerušilo klidný spánek vás či vašich ratolestí.

Příklady světelných scén

Příklady světelných scén

Chytré světlo v chytré domácnosti

Pokud vaše inteligentní domácnost využívá další chytré prvky napojené na Loxone Miniserver, podobně užitečných vylepšení můžete získat hned několik. Světelná technika se například může stát praktickým doplňkem vašeho chytrého alarmu, takže v případě potřeby sirénu doprovodí i výstražná “diskotéka”, která upozorní vaše okolí, že se v domě něco stalo. Pro tento optický alarm lze efektivně využít i barevná LED světla, nastavená pro specifické situace — červené se mohou rozsvítit pro hlášení požáru, žluté při vloupání a modré během úniku vody.

V kombinaci s pohybovými senzory jde rovněž naprogramovat, aby světla reagovala na váš pohyb. Jakmile vejdete do místnosti, začnou se automaticky rozsvěcet, takže už se vám nestane, že byste po tmě zdlouhavě hledali vypínač. Světlo samo zareaguje na váš příchod. A tak by se dalo s jednotlivými funkcemi nastavení ještě chvíli pokračovat.

Nové světelné scény si můžete kdykoliv upravit přes aplikaci anebo webové rozhraní. Nastavení je snadné, intuitivní a zvládne ho každý. Kombinovat můžete samostatně, s hudbou, rozsvěcet světla pomalu i rychle, možnosti vašeho osvětlení jsou v chytré domácnosti téměř neomezené. Nemáte chuť si to rovnou vyzkoušet?

Autor: |2017-07-31T23:21:53+02:004. 7. 2016|Osvětlení|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Neomezené možnosti domácího osvětlení

O autorovi:

Dan Šácha s chutí objevuje tradiční kultury odlehlých zemí, stejně jako žasne nad pokrokem moderní vědy a zkoumá technologie, které mají ambice změnit svět. Zatímco připravuje nové články, chytrá zařízení si postupně hledají cestu do jeho domova.