Smart zařízení všude, kam se podívám

/, Proč bydlet chytře?, Řídící jednotky a rozšíření/Smart zařízení všude, kam se podívám

Smart zařízení všude, kam se podívám

Slovo smart je v současné době hodně moderní a slyšíme jej fakticky na každém kroku. Není se čemu divit, smartphone, smart TV anebo chytré tablety kombinované s GPS a GSM modulem nám mají usnadnit život a především nás zabavit. Vždy tomu tak být ale nemusí, velmi často se totiž stáváme oběťmi kvalitních marketingových strategií velkých společností a výrobců těchto chytrých zařízení, jelikož drtivou většinu jejich „smart“ funkcí totiž stejně nevyužijeme.

Smartphone pomůže, ale ne vždy ušetří čas

Popravdě řečeno, jsem z chytrých telefonů a dalších zařízení velmi často na rozpacích. Stačí se pouze rozhlédnout v metru, letištní hale či třeba restauraci. Všichni lidé klikají do svých chytrých zařízení. Že by všichni potřebovali momentálně nějakou pomoc chytré aplikace? Těžko, spíše se nudí a mobilní telefon jim zkracuje chvíli, anebo vlastně jejich volný čas vyplňuje, respektive zabírá. Mnohdy člověk po zakoupení nového chytrého telefonu zjistí, že by se mu spíše hodil klasický mobil, jelikož má mnohem menší rozměry, nepoměrně vyšší výdrž baterie a dovoláte se s ním kamkoli. I SMS zprávy se díky němu píšou mnohem snáze.

Chytrá televize z nás dělá lenochy

I smart televizor je momentálně neskutečně oblíbený. Tedy alespoň podle míry prodeje. Když už si televizi pořizujete, samozřejmě chcete, aby uměla prakticky všechno. Díky tomu budete mít u televize po ruce celý svět. Tato idea „lenocha“, který má jednoduše přehled o celém dění z jednoho místa, žene k nákupu řadu lidí. Nakonec však ale stejně pravděpodobně skončíte u používání pouze základních funkcí „klasického“ televizoru a s řadou „chytrých“ funkcí, které však prakticky stejně nevyužijete.

Spousta dalších nekompatibilních smart zařízení

Podobná je situace i u smart věcí do domácnosti – je jich celá řada. Chytrý termostat, chytrá klimatizace, či dokonce chytré žaluzie. Jestliže máte doma spousta smart zařízení, které nejsou napříč domácností kompatibilní, většinou se dostanete k tomu, že prostě a jednoduše jejich funkcionalitu příliš nevyužijete. S každou takovou věcí si totiž domů přinášíte jakýsi vlastní ostrůvek technologií, jelikož se vždy ovládá unikátním způsobem. Na toto máte dálkový ovladač, na toto zase aplikaci… vše je však pro každé zařízení samozřejmě jiné a vy skončíte z řadou ovladačů na stole či na zdi a mobilem plným různých aplikací. To vše lze ale sjednotit!

Když smart domácnost skutečně funguje…

Pokud dokážete ovládání všech chytrých zařízení sjednotit do jednoho jediného, máte vyhráno. Veškeré ovládání se totiž výrazně zjednoduší a zrychlí. Vaše domácnost se stane opravdu chytrou a vy budete mít maximálně usnadněný život. Myslíte si, že něco takového není reálné? Opak je pravdou. Díky chytrému domu postavenému na Miniserveru od Loxone lze totiž takto vyladit v podstatě veškeré vybavení domácnosti. Celý interiér a i některé součásti exteriéru lze dokonale synchronizovat, a to za nikterak přemrštěnou cenu. Hledání jednotlivých dálkových ovladačů či té správné aplikace se tak stává minulostí a vaše bydlení začíná být díky moderním technologiím opravdu komfortní.

Autor: |2017-07-31T23:21:54+02:0020. 9. 2015|Komfort, Proč bydlet chytře?, Řídící jednotky a rozšíření|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Smart zařízení všude, kam se podívám

O autorovi:

Petr Mlejnek je nadšenec do informačních a komunikačních technologií. Kromě záliby v počítačích a mobilních telefonech se však také velmi zajímá o veškerou technologii, která je člověku schopna zlepšit a zpříjemnit život - včetně inteligentní elektroinstalace do domácnosti.