Nechte si u dveří strážit chytrý zvonek

/, Zabezpečení/Nechte si u dveří strážit chytrý zvonek

Nechte si u dveří strážit chytrý zvonek

Chytrá domácnost nezačíná za vašimi dveřmi, ale před nimi. Jestli jste si říkali, že se na klasickém domácím zvonku nedá nic vylepšit, přesvědčíme vás o opaku. Nové technologie se jim totiž rozhodně nevyhýbají a inteligentní zvonky jsou dnes nedílnou součástí každé chytré domácnosti.

Některé prvky domácího zabezpečení jsme už zmiňovali a nevyhnuli jsme se při tomto výčtu ani zvonkům. Poznámky to ale byly spíše okrajové a je tedy čas dát jim více prostoru. Někdo by mohl brát zvonek za nepodstatný detail, na který není třeba příliš myslet. Moderní technologie jim ale přisuzují mnohem větší roli, než bychom si kdy dříve mohli představit.

Funkcí chytrých zvonků je nejen starost o naše pohodlí, ale současně i bezpečí. Jejich propojení s kamerovým systémem už patří mezi standardní výbavu a vy tak ani nemusíte být doma k tomu, abyste se podívali, kdo to na vás právě zvoní či se snaží dostat dovnitř. Zařízení je obvykle napojené na domácí Wi-Fi síť a ovládat ho můžete ze svého telefonu nebo tabletu, které vám nabídnou jednoduchý způsob, jak si zachovat přehled za každé situace, ať už jste doma nebo kdekoliv ve světě. Díky mikrofonu navíc můžete s hosty pohodlně komunikovat, takže se teoreticky ani nemusí dozvědět, že zrovna nejste přítomní. Pomocí vzdálené správy lze takto například i odemknout dveře, pokud se jedná o vaše hosty či někoho blízkého koho očekáváte.

Dalším z užitečných prvků je možnost pořizování snímků, které si kamera uchová ve své paměti a nabídne vám tak snadný přehled osob, které k vám přišly, takže si můžete zpětně udělat dobrou představu o všech návštěvách. Vybrané modely pak zvládnou rovněž uchovávat celé videosekvence záznamů, které se poté ukládají do cloudového úložiště.

Kamera navíc nemusí běžet nepřetržitě, některé již mají zabudovaná pohybová čidla, takže se spustí pouze v případě, že ve svém zorném úhlu zaznamenají pohyb. Integrace nočního vidění je pak milou třešničkou na bezpečnostním dortu.

Chytrý zvonek

Prodloužená ruka chytré domácnosti

Díky kamerovému systému se z vašeho zvonku stane účinná součást domácího alarmu, napojení na funkce chytrého domu to ale rozhodně není jediné. Zajímavou součástí může být například spolupráce s domácím osvětlením, kdy si můžete jednoduše nastavit, aby se při zvonění po určité hodině neozval zvuk, který by mohl probudit někoho z rodiny, ale pouze se rozsvítí či rozblikají příslušná světla.

A když už zmiňujeme zvonění jako takové, doba rušivých zvuků a skřeků, kdy jsme se báli každé příchozí návštěvy, je už naštěstí passé. U moderních zvonků si můžete zvolit libovolnou melodii, kterou lze navíc průběžně měnit, takže pro vás budou hosté naopak milým zpestřením. Jen pozor, abyste se nenechali unést a návštěva tak nemusela čekat, než si svou oblíbenou skladbu poslechnete do konce.

Moderní zvonky jsou pochopitelně odolné proti nepříznivým podmínkám jako je déšť či mráz, které umí venkovní techniku často pořádně potrápit.

Nabídka na trhu je pestrá jak po stránce kvality, tak ceny. Vybírejte proto dobře a nenechte při stavbě své chytré domácnosti zvonek bez povšimnutí. Z opomíjené nutnosti se totiž může stát lehce užitečný pomocník, který pomůže dokreslit příjemný zážitek z vašeho bydlení. Jakmile ho jednou zkusíte, nebudete chtít jinak.

Autor: |2017-07-31T23:21:52+02:001. 8. 2016|Komfort, Zabezpečení|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nechte si u dveří strážit chytrý zvonek

O autorovi:

Dan Šácha s chutí objevuje tradiční kultury odlehlých zemí, stejně jako žasne nad pokrokem moderní vědy a zkoumá technologie, které mají ambice změnit svět. Zatímco připravuje nové články, chytrá zařízení si postupně hledají cestu do jeho domova.