Bezdrátové ovládání topení od Loxone

/, Řídící jednotky a rozšíření, Vytápění a chlazení/Bezdrátové ovládání topení od Loxone

Bezdrátové ovládání topení od Loxone

Na základě žádostí mnoha zákazníků společnost Loxone konečně přichází s vlastním řešením bezdrátového ovládání topení. Nový produkt nese označení „bezdrátová hlavice Air“ a slibuje snadnou automatizaci vytápění jakéhokoli prostoru.

Snadné bezdrátové ovládání topení v každé místnosti

Chytrá automatizace a snadné ovládání celé domácnosti skrze Loxone Miniserver je skvělá věc, nicméně toto řešení si žádá správné rozvedení kabeláže (do hvězdy) v instalovaném objektu. Použití „klasického“ Miniserveru je tedy vhodné především pro nové stavby, kde se elektroinstalace dá instalovat dle potřeby. Společnost Loxone však myslí i na již realizované stavby či rekonstrukce, a potenciálním zákazníkům nabízí i bezdrátové řešení centrálního ovládání v podobě produktu Miniserver Go.

Na Miniserver Go lze na přímo velmi snadno napojit celou řadu bezdrátových prvků od Loxone, prvek pro bezdrátové ovládání topení však až doposud stále chyběl. Nová hlavice Air nabízí vše, co si uživatelé žádali – snadná instalace bez zbytečné kabeláže a s přímým napojením na bezdrátový Miniserver Go.

Bezdratové ovládání topení Loxone

Malé rozměry, hodně techniky

I přes poměrně standardní rozměry se do bezdrátové hlavice Air skutečně podařilo vměstnat mnoho technologií. Tou nejdůležitější částí je vysoce kvalitní a tichý krokový motorek, jež se stará otáčení ventilu topení. Motorek by měl být také velmi úsporný. Baterie, jež ho napájí, by měly vydržet až dva roky. I přestože se jedná o bezdrátovou hlavici, lze ji alternativně pohánět 24V napájením. Druhou důležitou částí hlavice Air je poté samozřejmě teplotní senzor, který po komunikaci s Miniserverem zajistí ideální teplotu v dané místnosti. Součástí hlavice je poté ještě tlačítko, které lze použít k libovolné funkci, tedy například k přímému vypnutí topného tělesa.

Specifikace bezdrátové hlavice Air

Bezdrátová hlavice Air

  • Snadná bezdrátová regulace pokojové teploty v jakékoli místnosti
  • Tichý provoz díky kvalitními krokovému motorku
  • Napájení pomocí baterií nebo 24V
  • Dlouhá životnost baterie (až 2 roky)
  • Integrovaný teplotní senzor
  • Integrované tlačítko pro libovolnou funkci
  • Kompatibilní s běžným šroubením (adaptér VA80 součástí balení)

Zdroj: loxone.com

Autor: |2017-07-31T23:21:54+02:0024. 11. 2015|Novinky, Řídící jednotky a rozšíření, Vytápění a chlazení|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Bezdrátové ovládání topení od Loxone

O autorovi:

Petr Mlejnek je nadšenec do informačních a komunikačních technologií. Kromě záliby v počítačích a mobilních telefonech se však také velmi zajímá o veškerou technologii, která je člověku schopna zlepšit a zpříjemnit život - včetně inteligentní elektroinstalace do domácnosti.