Dešťový senzor u chytrého domu se vyplatí

/, Příslušenství/Dešťový senzor u chytrého domu se vyplatí

Dešťový senzor u chytrého domu se vyplatí

Déšť je sice mnohdy pro zahrádkáře a majitele rodinných domků vítaný, nicméně jsou i případy, kdy může do jisté míry škodit. Když na něj nejste dostatečně připraveni, můžete se s vodou v domácnosti setkat na místech, kde vám to rozhodně nebude milé. Pokud si ale pořídíte chytré bydlení v podobě inteligentního domu, můžete se spolehnout na to, že vás ani nešvary počasí nemohou v žádném případě překvapit a vy budete mít kompletně o celý interiér dokonale postaráno. Nevěříte? Pokud ano, možná vás přesvědčí následující řádky, v nichž se pokusíme přesně nastínit veškeré potíže, které vás mohou potkat. Pochopitelně také poukážeme i na potenciální řešení, která inteligentní bydlení nabízí.

Komplexní informace o srážkách

V první řadě je zapotřebí říct, že dešťový senzor umí poskytnout rychlé a velmi efektivní informace o tom, že přichází déšť. Vy se díky tomu můžete bránit uzavřením oken, které může být samozřejmě manuální ale ještě lépe automatické. U moderních inteligentních domů je tato varianta zcela běžná. Všechno je automatické a vy se můžete spolehnout na dokonalou ochranu proti srážkám. Dokonce můžete dostat informaci o rozmarech počasí i na mobilní telefon formou SMS zprávy, pokud nejste právě doma.

Automatické zavírání střešních oken a ochrana markýz

Jak již bylo řečeno, vynikající je zejména automatické zavírání střešních oken. Právě u nich totiž nejvíce hrozí, že se jimi dostane dovnitř do interiéru větší množství dešťové vody. V inteligentním domě se o střešní okna nebudete muset vůbec starat, jelikož senzor pošle na miniserver impulz a dojde k jejich automatickému uzavření. Po dešti se naopak otevřou, aby se do místnosti dostal čerstvý vzduch. Vynikající je i automatické zasouvání markýz. Pokud byste je totiž nechali otevřené, mohlo by je velké množství nahromaděné vody nenávratně poškodit. Díky automatickému systému můžete ochránit vaše okna i před nečistotami, jež s sebou přináší déšť. Jednoduše se vám zavřou venkovní rolety a voda se na sklo vůbec nedostane.

Jednoduchá péče o zahradu

Inteligentní dům dokáže pomoct i na zahradě. Ta si samozřejmě vyžaduje pravidelné zalévání. Obsluha zavlažovacího systému je většinou velmi nepohodlná v tom, že jej musíte hlídat. U automatického systému se zavlažování v případě deště vypne a vy tak ušetříte za zbytečně promrhanou vodu. To samé platí i při načasování zavlažování na určitý interval. Zapomenout nemůžeme ani na ochranu bazénu před dešťovou vodou. Senzor zaregistruje déšť a zatáhne se kryt, který vám vodu v bazénu ochrání. Dešťová voda může putovat do záchytné nádrže, kam patří. Vy tak budete mít jistotu, že jí zbude hodně na zalévání.

Autor: |2017-06-06T14:26:36+02:0021. 9. 2015|Komfort, Příslušenství|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Dešťový senzor u chytrého domu se vyplatí

O autorovi:

Petr Mlejnek je nadšenec do informačních a komunikačních technologií. Kromě záliby v počítačích a mobilních telefonech se však také velmi zajímá o veškerou technologii, která je člověku schopna zlepšit a zpříjemnit život - včetně inteligentní elektroinstalace do domácnosti.