Inteligentní dům pro bezpečí a pohodlí celé rodiny

/, Proč bydlet chytře?, Zabezpečení/Inteligentní dům pro bezpečí a pohodlí celé rodiny

Inteligentní dům pro bezpečí a pohodlí celé rodiny

Krásný rodinný dům, ve kterém bude všechno fungovat jako na drátku, je snem spousty lidí. V současné neskutečně hektické době, když zejména rodiče malých dětí nemají čas prakticky na nic, se vyplatí investovat do bydlení, které bude do značné míry zautomatizované takovým způsobem, abyste se v interiéru nejen cítili skvěle a bezpečně, ale aby i ovládání veškerých spotřebičů bylo maximálně jednoduché a rychlé. Pokud se řadíte spíše mezi skeptiky, kteří si myslí, že nic takového neexistuje, jste na omylu. Chytrý dům vám totiž vytvoří skvělé prostředí k pohodovému rodinnému životu. Nevěříte? Přesvědčíme vás o tom v následujících řádcích.

Bezpečnější domov pro děti

Každý rodič nám dá jistě za pravdu v tom, že hlídání malých dětí je v podstatě zaměstnáním. Mnohdy se není možné nikam hnout, aniž byste měli své ratolesti okolo sebe. Nechat je samotné v interiéru klasického domu by však mohlo znamenalo doslova pohromu, jelikož lze velmi rychle přijít k nepříjemnému úrazu. Chytrý dům je schopen dokonale eliminovat řadu potenciálních nebezpečí, jež mohou standardně v interiéru na děti čekat. Vy si tak můžete být více jisti jejich bezpečností, díky čemuž si najdete čas i na zábavu či práci. Ptáte se jak?

V čem spočívají bezpečnostní prvky?

Bezpečnostních opatření v chytrém domě může být spousta. Díky jedinému tlačítku můžete nástrahám předcházet. Při jmenování některých situací bychom mohli začít například odpojením domácích spotřebičů typu trouby, ploten a dalších. Dále se malé děti velmi rády šťourají v elektrických zásuvkách. Pokud tedy stisknutím jednoho tlačítka odpojíte všechny nepoužívané zásuvky, můžete si být jisti absencí jakéhokoli rizika. Bojíte-li se, že by dítě mohlo spadnout do vašeho bazénu, je třeba jej samozřejmě bezpečně zakrýt. To lze však za pomocí automatického mechanismu chytrého domu udělat i vzdáleně, když se například vaše ratolest již vrátila ze školy, ale vy jste se ještě zdrželi na nákupech nebo v práci. Od věci není ani přidání spínání světel pod dětskou pojistku, čímž dojde k tomu, že dítě nebude schopno se světly opakovaně blikat a zkracovat tak jejich životnost.

Noční režim pro maximální komfort

Vynikající je u chytrého domu aktivování nočního režimu. Ten zajistí dokonalý komfort pro rodiče i děti. Pokud se například vaše dítě v noci vzbudí, rozsvítí se mu naprogramovaná světla, aby ve tmě nespadlo a nezpůsobilo si zranění. Jestliže se v nočních hodinách obáváte vzbuzení vaší ratolesti kvůli venkovnímu zvonku, tak nemusíte. V nočním režimu bude totiž automaticky odpojen a nezazvoní, pouze dostanete například upozornění na mobil formou SMS zprávy. Díky odpojení všech nepotřebných spotřebičů v nočním čase můžete také mimo jiné ušetřit i nemalé množství peněz za energii.

Autor: |2015-09-21T10:42:59+02:0021. 9. 2015|Komfort, Proč bydlet chytře?, Zabezpečení|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Inteligentní dům pro bezpečí a pohodlí celé rodiny

O autorovi:

Petr Mlejnek je nadšenec do informačních a komunikačních technologií. Kromě záliby v počítačích a mobilních telefonech se však také velmi zajímá o veškerou technologii, která je člověku schopna zlepšit a zpříjemnit život - včetně inteligentní elektroinstalace do domácnosti.