Chytré oko pro vaše bezpečí

//Chytré oko pro vaše bezpečí

Chytré oko pro vaše bezpečí

Profesionální síťové IP kamery jsou podstatnou součástí inteligentního bydlení, díky které získáte dokonalý přehled o svém osobním prostoru. Ve spojení s alarmem spolupracují kamery jako efektivní složka ochrany před nezvanými hosty, kterým můžete dát jasně najevo, že si pro svou návštěvu nevybrali vhodný dům či byt.

Mějte dům pod kontrolou v reálném čase

První IP kamery byly uvedeny před 20 lety ve Švédsku a od té doby si prošly výrazným vývojem. Dnešní kamerové systémy jsou oproti svým předchůdcům výrazně flexibilnější a běžně už využívají chytré aplikace — díky propojení se svým mobilním zařízením, ať už jde o Android, iPhone nebo iPad, tak můžete na dálku bez problému sledovat dění uvnitř nebo v okolí svého domu. Aplikace nabízí živý obraz a plnohodnotné ovládání. S telefonem v ruce teď můžete svou kameru jednoduše nastavit odkudkoliv na světě, nebo si jen prohlédnout pořízený záznam události, která alarm způsobila.

Výhodou řady nových systémů je také zabudovaný detektor pohybu (tzv. PIR – Passive infrared sensor), který umožňuje zachytit pouze pohyb živých bytostí a nedochází tak k falešným poplachům, které majitelům způsobovaly starosti při sebemenším záchvěvu záclony. Standardem je dnes také záznam ve vysokém HD nebo Full HD rozlišení a digitální zoom, se kterým si můžete obraz přiblížit i v rámci vzdálené správy.

Většina moderních kamer nabízí rovněž vysokou odolnost proti špatnému počasí a spolehlivě pracují i v noci; díky infračerveným diodám o svůj záznam nepřijdete ani po západu slunce. Zajímavostí vybraných modelů jsou vestavěné mikrofony, které mohou snímat a případně reagovat na podezřelé zvuky.

Jednoduchost na prvním místě

Podstatnou inovací IP kamer je jednoduchost celého zařízení, pro kterou už nemusíte čekat na zásah odborníka. Instalaci i nastavení zvládnete sami — napájení je obvykle řešeno přímo pomocí síťového kabelu, kterým tak mohou téct jak energie, tak data.

Z širokého spektra nabídky si můžete vybrat ideální model pro své potřeby i dle cenového rozmezí — základní kamery začínají na částkách kolem tisíce korun, což za větší pocit bezpečí rozhodně není moc.

Autor: |2017-06-06T14:15:55+02:0017. 3. 2016|Zabezpečení|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Chytré oko pro vaše bezpečí

O autorovi:

Dan Šácha s chutí objevuje tradiční kultury odlehlých zemí, stejně jako žasne nad pokrokem moderní vědy a zkoumá technologie, které mají ambice změnit svět. Zatímco připravuje nové články, chytrá zařízení si postupně hledají cestu do jeho domova.